KIDS-ORSZÁGOS SPORTNAP

on .

A hétvégén rendezték meg Budapesten a Katolikus  Iskolák Országos Sportversenyét (KIDS kupa)  Budapesten.Labdarúgásban 3 korcsoportban indultunk  

( IV, V VI. Korcsoport). Az eredmény három első hely.

 

Csapattagok:

IV. kcs.: Lőrincz László István (7. A,) Német Ákos (7.A ), Porkoláb Botond ( 7. A)  Nagy Bence Béla ( 7. A) Grallert Máté. (8. A), Bódig Bence (8. B), Bánhegyi Bogdán ( 9. A), Nahaj Norbert ( 9. A), Mihály Zsombor ( 9. C)

 

V. kcs: Lőrincz László István (7. A,) Bánhegyi Bogdán ( 9. A), Nahaj Norbert ( 9. A), Remeczki Róbert (9. B), Szajky Donát (9.C), Urbán Milán (9.C)                        Kocsi Levente   (10.A) Stefán András (10. B)

VI. kcs.:   Bánhegyi Bogdán ( 9. A), Nahaj Norbert ( 9. A),Porkoláb Bence (9.B)  Kocsi Levente   (10.A) Stefán András (10. B)Vereckei Zalán ( 11. A) Kocsa Gergő (11.A)  Majoros Ádám Flórián (11. A) Nagy ádám (12. B)Tőzsér Péter Xavér (12. C)

 

Csapatvezető: Demjén Zoltán tanár úr

 IMG 20190531 151134 2 1

 

 

 

Labdarúgó eredmény

on .

Vereczkei Zalán (10.A)  labdarúgásban , U- 17 korcsoportban csapatával megnyerte az NB II. bajnokságot, így jövőre a legjobbak között az NB 1. ben képviselik városunkat!

 

33045782 1568454059948410 1144856350593908736 n

Betekintés az olasz foci világába…

on .

                              

Iskolánk csapatának III. korcsoportos labdarúgásban egymás után kétszer is sikerült bejutni az országos

döntőbe. Kitartó munkájuknak, na meg tehetségüknek köszönhetően több mint 700 csapat közül tavalyelőtt a második, tavaly pedig a hatodik helyet szerezték meg a fiúk.

Ennek köszönhetően 2017 nyarán néhány csapattag meghívást kapott a a Budapesten megrendezésre kerülő CIB Olasz Focitáborba. Itt egy héten keresztül neves olasz utánpótlás edzőkkel dolgozhattak együtt.

A záróesemény egyik nagy nyertese Bánhegyi Bogdán (8. a) volt, hiszen teljesítménye és edzésmunkája alapján az olasz edzők beválogatták abba a háromfős csoportba, akik egy hetes Olaszországi edzési lehetőséget kaptak.

Az útra , ahová a szervezőknek köszönhetően édesapja is elkísérhette idén áprilisban került sor.

Az alábbiakban Bogdán élménybeszámolója olvasható

A kaland április másodikán kezdődött, amikor is másfél órás utazás után a repülőgép landolt Rómában.

Itt már vártak minket és autóval keresztül szeltük Itáliát mire elértük célunkat, Pescarát. A gyönyörű tengerparti szállodában került sor a találkozásra a szintén résztvevő szerb és szlovák gyerekekkel  illetve helyi vezetőinkkel Arianával és Fábioval.

Itt közös edzésen vettünk részt a pescarai csapattal és egy edzőmeccsre is sor került. Az összecsapást végül az összeszokottabb hazaiak nyerték, de az edzők véleménye szerint mi magyarok voltunk a csapatunk legjobbja.

Újabb hosszú autóutat követően Coverciano volt az úticél. Az Olasz Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában szoktak készülni a válogatottak, azaz abban a szobában töltöttük az éjszakát, ahol máskor talán Buffon, Totti vagy akár Baggio is aludt.

Itt is sor került edzésre egy olasz csapattal közösen.

A helyi múzeumban láthattuk az összes eddigi olasz válogatottal kapcsolatos kiállított relikviákat, Pelé mezét, a világbajnoki trófeát, azaz a Rimet kupát.

Az utolsó három napot az örök városban, Rómában töltöttük. Egy csodás sportközpontban volt tréning, városlátogatás és a hét csúcspontja, az AS Roma-Fiorentina Serie A-s bajnoki mérkőzés. Bár sajnos a hazaiak vereséget szenvedtek, a leírhatatlan hangulat, a világsztárok látványa és a magas színvonalú játék kárpótolt minket.

A vasárnapi hazaút végén jóleső fáradtsággal tértünk haza, képzeletbeli hátizsákunk élményekkel, emlékekkel megtöltve. A helyi ételek, a kedves olasz emberek, a gyönyörű tájak és az itt kötött barátságok életünk végéig elkísérnek minket.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

 received 1659241467446591

TEREMTORNA-KASSA (2005-ös korosztály)

on .

A sportban télen sincs megállás. Január 6-án, szombaton ezúttal Kassán lépett iskolacsapatunk,(nemzetközi teremtornán) pályára. A 8 csapatos mezőnyben a csoportmeccseken szemre tetszetősen játszottunk, de a sok kialakított helyzet még nem elég a győzelemhez. Különösen akkor nem, ha ellenfelünk kettőt rúg kapura, abból az egyik gól. Az utolsó, legfontosabb csoportmeccsen a későbbi győztes Kassai csapattól 40 másodperccel a lefújás előtt kaptunk gólt. Ennek ellenére a legjobb 4 között a felső házban játszottunk tovább.
Izgalmas meccsen megvertük a torna egyetlen testalkatilag (a mieinktől) gyengébb, de élményszerűen passzoló csapatát (Stara Lubovna).
A megszerzett harmadik hely értékes, mert egyesületi csapatok ellen léptünk pályára.( Nem beszélve az elmúlt 2- 3 hét "edzésmentes" napjairól)
Külön öröm, hogy a 2005-korosztálynak kiírt tornán csapatunkban bemutatkoztak az egy-két évvel fiatalabb ötödikesek, (Lichy Kristóf, Lukács Bence, Tóth Gellért.)
A torna szervezők döntése alapján kapusunk- Lukács Bence és Porkoláb Botond ( csapatkapitányunk) különdíjat kaptak.

(A képre kattintva még több fotó látható)

Csapattagok:

Lukács Bence (5.b)  

Lichy Kristóf (5.a)             1 gól

Tóth Gellért (5.b)             1 gól

Labant Áron (6.A)

Lőrincz László (6.a)          5 gól

Németh Ákos (6.a)          1 gól

Porkoláb Botond(6.a)    3 gól

Köszönet a szülőknek a szurkolásért és a szállításért!

 

IMG 20180106 112357 COLLAGE

XVI. SZENT ERZSÉBET KUPA

on .

 

 

Ismételten meghívást kaptunk az egyházmegyénkbe tartozó Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola által szervezett teremlabdarúgó tornára.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is 5 csapat játszott körmérkőzést egymással a Sárospataki intézmény tornatermében. A magyar csapatok mellett két Lengyelországból érkezett csapattal is összemérhettük erőnket.

A sorsolásnak köszönhetően vasárnap reggel negyed hétkor kellett indulnunk, mert az első mérkőzést mi játszottuk. Szerencsére a korai kelés és indulás nem látszott a fiúk teljesítményén, és 7 gólt sikerült rúgnunk a lengyel Galicja Chmielnik csapatának. Rövid szünet után a két magyar csapat (Bólyai és a házigazda Szent Erzsébet Kat. Iskola) elleni küzdelemben is sikeresek voltunk, így az utolsó mérkőzésen a tornagyőzelemért játszhattunk. Felszabadultan, végre sok passzos játékkal a Strug Tyczyn csapata ellenében ezt az akadályt is sikerrel vettük, így veretlenül hoztuk haza ismét az első helyért járó kupát és oklevelet.

A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb gólt rúgó játékos is tőlünk került ki ( Grallert Máté).

Az utolsó mérkőzésen az is eldőlt, hogy csapatunk minden tagja ( beleértve a remekül védő Bánhegyi Bogdánt is!!) szerzett legalább egy gólt.

A csapat minden tagját dicséret illeti a fegyelmezett játékért és viselkedésért!

Bánhegyi Bogdán 7. A ( 1gól)

Nahaj Norbert: 7. A ( 3 gól)

Farkas Máté 7. B           (2 gól)

Bódig Bence 6. B        (4 gól)

Szakmáry Márk 6. B (2 gól)

Grallert Máté 6. A   (13 gól)

Lőrincz László 5. A  ( 5 gól)

Porkoláb Botond         5. A ( 1 gól)

Köszönet a szülőknek a szállításban és a szurkolásban nyújtott segítségért!

képek

 

SZIRMA 2016

on .

Iskolánk III. korcsoportos labdarúgó csapata ismételten meghívást kapott Szirmára. Évek óta itt rendezik meg a tanév első egyházi iskolák számára kiírt labdarúgó tornát.

Korosztályunkban összesen 8 csapat nevezett, így sorsolással két csoportba osztották az iskolákat.

A gyönyörű napos időben az első mérkőzésen győzelemmel kezdtünk az Evangélikus Kossuth Lajos Általános iskola csapat ellen.

Kis szünet után a házigazda Szirmai Református iskola diákjaival mérkőztünk, ahol a végén ismét mi örülhettünk. A csoport utolsó mérkőzését is sikerrel vettük a Miskolci Görög Katolikus csapat ellen, így csoportelsőként jutottunk a döntőbe.

Itt a nap záró mérkőzéseként a Jókai Református Iskola csapat várt ránk. Lendületünk nem tört meg, így torna győztesként zártuk a napot. A csapat védekezését és a kapusunk teljesítményét dicséri, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzéseket.

Külön öröm, hogy a három új 5. osztályos diákunk remek teljesítménnyel mutatkozott be az iskola válogatottban.

A csapat tagjai:

 1. Lőrincz László 5. A
 2. Németh Ákos 5. A
 3. Porkoláb Botond 5. A
 4. Grallert Máté 6. A
 5. Bódig Bence 6. B
 6. Katona Bence 6. B
 7. Szakmáry Márk 6. B
 8. Bánhegyi Bogdán 7. A
 9. Farkas Máté 7. B

Köszönet a szülőknek a szállításban nyújtott segítségért!

( Az oklevélre kattintva láthatóak a fényképek !)

 

oklevél

2016- SÁROSPATAK

on .

XV. SZENT ERZSÉBET KUPA

NEMZETKÖZI TEREMLABDARÚGÓ TORNA

Az idei tanévben ( egy év kihagyás után) III. korcsoportos labdarúgó csapatunknak ismételten lehetősége nyílt, a már nagy hagyománnyal bíró Szent Erzsébet kupán részt venni. A szintén az Egri Egyházmegye fenntartásában lévő Általános Iskola gyönyörűen felújított tornatermében mérkőzött meg egymással az 5 meghívott csapat.

A sorsolásnak köszönhetően rögtön az első mérkőzésen pályára léptünk és a Petőfi Református Általános Iskola ellen 2: 0 győzelemmel nyitottuk meg a tornát. Két mérkőzés pihenő után a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata ellen léptünk pályára. Csapatunk létszáma egy sajnálatos húzódás miatt, egy fővel csökkent, így a kevesebb cserelehetőség miatt ügyelnünk kellett a helyes erőbeosztásra. Okos, de a biztonságot fel nem adó játékunk eredménye a 4:0-s győzelem

A házigazda Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola ellen védőink is gólra törően játszottak, az 5 gólból kettő az ő nevükhöz fűződik ( Szakmáry Márk, Farkas Máté). Itt jött el a pillanat, mikor a remekül védő kapusunkat egy közeli bombával mattolták, így az 5 rúgott gól mellett a végén egy kapott gól is megjelent az eredményjelzőn.

(A mérkőzésen a védeni tudás mellett Bánhegyi Bogdán kapusunk igazi torna bemutatót tartott , mikor egy közeli szabadrúgást - amiből nem sokat láthatott -  spárga  mozdulattal rúgta ki oldalra.

Az utolsó mérkőzésen a Lengyelországi Strug Tyczyn csapata várt ránk. A keresztbeverések miatt, ekkor már eldőlt, hogy csapatunkat nem tudja más megelőzni. Szerencsére az ilyenkor gyakran előjövő „kieresztés” a "már úgyis minden elv" nem valósult meg, a fiúk végig koncentráltan szép játékot bemutatva ismét 5 gólt lőttek, amire a lengyel vendégek egyszer tudtak válaszolni.

A látottak alapján megérdemelt első helyünk mellett a torna gólkirálya is „Fráteres” lett, Berki Péter (7. B).

Köszönet a torna szervezőinek a munkáért, a vendéglátásért. a szülőknek a kíséretért és a sportszerű biztatásért a srácoknak a végig koncentrált lelkes és eredményes játékért!

A csapat tagjai:

 1. Bánhegyi Bogdán 6. A
 2. Nahaj Norbert 6. A
 3. Porkoláb Bence 6. B    (1 gól)
 4. Farkas Máté 6. B     (1 gól)
 5. Bódig Bence 5. B    (5 gól)
 6. Szakmáry Márk 5. B   (1 gól)
 7. Grallert Máté 5. A    (1 gól)
 8. Berki Péter 7. B      (7 gól)

  

V. Fráter Kupa

on .

Iskolánk idén is megrendezte az 5 évvel ezelőtt elkezdett „Fráter” teremlabdarúgó kupát . Ami a korosztályokat illeti folytatódott a hagyomány, két korcsoportban került megrendezésre a torna.
Örömteli, hogy ismét bővült a résztvevő iskolák köre és a „Miskolciakon” kívül a város környéki egyházi iskolák elfogadták a meghívást.
November végén a fiatalabbak kaptak szereplési lehetőséget, a 2005- 2006-oskorosztályt öt csapat képviselte.
A csapatok körmérkőzések keretében döntötték el e helyezéseket. A legtöbb pontot és ezzel az aranyérmet, az első alkalommal résztvevő Edelényi Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola diákjai szerezték meg. Mögöttük végzett és ezüstérmet kapott a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola, megelőzve a bronzérmet szerző Sajóládról érkező Fráter György Katolikus Általános Iskolátés a Szirmai Református Iskolát.
Három héttel később  az egyel idősebb korosztály (2003-2004) diákjai léptek parkettre.
A 7 csapat , két csoportba nyert besorolást, ahonnan a legjobb három a „felsőágon” folytatta. Ők körmérkőzések során döntöttek az érmek sorsáról. A legjobban ez idén a házigazda Fráter György Katolikus Gimnázium csapatának sikerült,így ők vitték el a kupát és az aranyérmeket. Ezüstérmes a Sajóládi Fráter György Katolikus Általános Iskola, a harmadik helyenpedig az Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola diákjai szerezték meg.

A további helyezettek:
4. Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola (Edelény)
5. Szirmai Református Iskola
6. Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola
7. Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola

Gólkirály: Bajnok Bence 11 gól ( Fráter György Katolikus Általános Iskola Sajólád

Csapatunk tagjai:

1. Bánhegyi Bogdán 6.a

2. Berki Péter 7.b (6 gól)

3. Bódig Bence 5.b (5 gól)

4.Farkas Máté 6. b

5.Grallert Máté 5.a (3 gól)

6.Haskó Márk 5.a   (1 gól)

7.Nahaj Norbert 6.a (1 gól)

8.Porkoláb Bence 6.b (5 gól)

Testnevelő: Demjén Zoltán

Az eredményhirdetésre mindkét alkalommal az aulában került sor, ahol a támogatásnak köszönhetően, minden csapatnak tudtunk valamilyen ajándékot adni. (Oklevél, érmek, serlegek, csokoládé). A csapatokon kívül apró ajándékot kapott a gólkirály illetve minden csapatból az edző által javasolt legjobb játékos.

Köszönet Dr. Kiss János alpolgármester úrnak, területünk önkormányzati képviselőjének, valamint a Miskolc Város Sportjáért közalapítvány képviselőinek, a támogatásáért.

Ennek köszönhetően az érmeken, serlegeken kívül minden résztvevő apró ajándékot kapott, a mérkőzések között a csapatok tagjait és a testnevelő kollégákat szendviccsel, süteménnyel és üdítővel vendégül tudtuk látni.

Szirma 2015

on .

Október 2-án pénteken rendezték Szirmán a már hagyományossá vált - egyházi iskolák számára kiírt - kispályás labdarúgó tornát. Iskolánkat ezúttal a III. korcsoportos diákok képviselték.

A szép, napos időben körmérkőzések alapján dőltek el a helyezések.

A Selyemréti Református Általános Iskola után a házigazda Szirmai Ref. Iskola diákjait is sikerült legyőznünk. A lendület tovább folytatódott a Kossuth Lajos Evangélikus, majd a Parasznyai Református Általános Iskola ellen is.

Így csapatunk megérdemelten hozta el az első helyezettnek járó kupát. Védelmünket és kapusunkat dicséri, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a négy mérkőzést.

Az első hely megszerzése mellett a tornán a legtöbb gólt is „Fráteres” diák, Bódig Bence (5.B) szerezte.

A csapat tagjai:

1. Bánhegyi Bogdán 6.A

2. Berki Péter 7.B  (7 gól)

3. Bódig Bence 5.B (9 gól)

4. Farkas Máté 6.B  (4 gól)

5. Grallert Máté 5.A  (7 gól)

6. Katona Bence 5.B

7. Nahaj Norbert 6.A  (2 gól)

8. Porkoláb Bence 6.B    (4 gól)

9. Szakmáry Márk 5. B  (1 gól)

Köszönet a szülőknek a szállításban nyújtott segítségért!

Diákolimpia 2014-15

on .

Labdarúgásban a 3. korcsoportban csapatunk megyei döntőbe jutott, ahol két döntetlen és egy vereség elérésével a 3., bronzérmet érő helyen végzett.

Csapattagok: Bánhegyi Bogdán(5.A), Berki Péter(6.B),Csipai Patrik(6.B), Farkas Máté(5.B), Huszár Gergely(5.A),Juhász-Léhi Hunor(5.A), Kolcza Gergely(6.A), Nahaj Norbert(5.A), Porkoláb Bence(5.B), Remeczki Róbert(5.B),Répási Roland(6.B), Stefán András(6.B), Vanyó Levente (7.A)

Kispályás labdarúgásban, amatőr kategóriában a 4. korcsoportban csapatunk a városi döntőben 2.helyen végzett.

Csapattagok: Barkóczi Tamás(8.B), Firtkó Bence(7.B), Gyöngyösi Márk(7.A), Hajas Ákos(9.C), Komáromi Kristóf(8.B), Mester Soma(7.A), Orosz Bálint(8.A), Szilágyi Bulcsú(7.A)

Gratulálunk a teljesítményhez!