Írásbeli felvételi dolgozatok megtekintése

on .

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy központi írásbeli felvételi dolgozatok megtekintése a korábban meghirdetett rend szerint valósul meg.

 A kijavított dolgozatok átnézhetők, és az értékelő lapok átvehetők az iskola erre kijelölt termében 2022. január 28-án, pénteken, 8-16 óra között. Javasoljuk a dolgozatok lefényképezését, és kérjük, hogy a járványhelyzet miatt a lehető legkevesebb ideig tartózkodjanak az iskolában. 

Szükség esetén, önköltségen biztosított a dolgozatok fénymásolási lehetősége is. Esetleges észrevételt, a javítókulcstól való eltérés esetén, január 31-én 16 óráig lehet benyújtani (ehhez minta a csatolmányban található), elektronikusan az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, amit az iskola érdemben elbírál. A bírálat eredményét határozat formájában február 3-ig elektronikus úton juttatjuk el az észrevételt benyújtó számára. 

Az iskolában tartózkodás ideje alatt elvárt a maszk és a kézfertőtlenítő használata.

Csatolmányok:
Download this file (Jogorvoslat írásbelire.pdf)Jogorvoslat írásbelire.pdf193 kB

Írásbeli felvételi nap

on .

 irasbeli2022 1

Tisztelt Szülők, kedves Vizsgázóink!

 Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket/Titeket az írásbeli felvételi nap menetéről, a nap során alkalmazandó szabályokról.

 A vizsgára 2022. január 22-én, szombaton kerül sor. A tanulóknak reggel 9:30-ra kell megérkezni az iskolába (3525 Miskolc, Városház tér 6.).

 A járványügyi helyzetre való tekintettel szülők a bejáratig kísérhetik a gyerekeket, az épületbe nem léphetnek be.

 A tanulókat kézfertőtlenítés után a vizsgatermekbe kísérik kollégáink. A maszk viselése az iskola közösségi tereiben mindenki számára   kötelező! A tanulók számára a vizsgateremben a vizsga alatt a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező.

 A vizsgatermekben a tanulók elhelyezésénél figyelembe vesszük a járványügyi előírásokat, a legalább 2 méteres védőtávolság betartását.  

A vizsgázók a vizsga elején tájékoztató lapot kapnak a vizsga-dolgozatok megtekintésének és az értékelőlapok átvételének helyéről, idejéről és módjáról. Ez a tájékoztatás a honlapunkon is elérhető lesz a jövő héttől.

A dolgozatok megírásának időbeosztása többletidővel nem rendelkező tanulók számára:

10:00 – 10:45 – Magyar nyelv                     11:00 – 11:45 – Matematika

A szakértői vélemény alapján többletidővel rendelkező tanulók esetén a kidolgozásra fordítható idő 15 perccel megnövekszik tantárgyanként.

A dolgozatok megírása között 15 perc szünet van, amikor a gyerekek kimehetnek a folyosókra, a mellékhelyiségekbe. A gyerekek a vizsga végéig nem hagyhatják el az iskola épületét, mobiltelefonjaikat sem használhatják.

Amit mindenképpen hozzanak magukkal (legyen náluk, amikor bejönnek az épületbe, ne maradjon a szülőnél):

  • Arcképes igazolvány (személyi igazolvány, diákigazolvány)
  • Kék színnel író, nem radírozható toll (jó, ha van több is)
  • Ceruza (ábrák készítéséhez)
  • Körző, vonalzó, szögmérő
  • Számológép (csak az ezt engedélyező igazgatói határozattal rendelkezők esetén)

Jó, ha van:

  • Zsebkendő
  • Innivaló
  • Csoki, szőlőcukor

Akik ezen a napon, nekik fel nem róható, alapos ok (pl. betegség, váratlan közlekedési nehézség) miatt, nem tudnak részt venni az írásbeli vizsgán, pótló írásbeli vizsgát tehetnek 2022. 01. 27-én 14 órától. Esetükben írásbeli (orvosi) igazolást kérünk és azt, hogy minél előbb jelezzék a távolmaradást az iskola titkárságán telefonon (46/412-024), vagy e-mailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A veszélyhelyzetre tekintettel egy második pótnapot is biztosítanunk kell a tanulók részére,
melynek időpontja: 2022. február 4., 14 óra. A központi írásbeli vizsga második pótnapján kérelemre kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben
szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb önhibájukon
kívül eső, elháríthatatlan ok folytán sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, sem
annak pótnapján nem tudnak részt venni. A második pótnapon való részvételt kérelmezni kell emailben, iskolánk igazgatójának címezve (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
A kérelem benyújtásának határideje: 2022. január 28. 16 óra.

Mindenkinek sikeres vizsgát kívánunk!                           Molnár Tünde igazgató sk.