Ügyfélfogadás a nyári szünetben: minden szerdán 8:00 - 12:00-ig

 

Kereszténydemokrácia a 20. századi Magyarországon

A miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium „Kereszténydemokrácia a 20. századi Magyarországon” címmel országos történelem versenyt hirdet a katolikus középiskolák 9- 12.-es diákjai számára (egyéni verseny).

A verseny témája: Bangha Béla, Kerkai Jenő ( KALOT ), Slachta Margit és Salkaházi Sára munkássága.

Versenyünk célja, hogy felkeltsük diákjaink érdeklődését a téma iránt, és hogy a minimum szintre korlátozott, interneten is elérhető szakirodalom áttanulmányozása során hivatásébresztő példaképekre találhassanak a bemutatott egyéniségekben.

Versenyünk ’üzenete’/ központi gondolata :

Banga Béla a katolikus szellemi honvédelemmel, Kerkai és a KALOT a parasztság aposztáziájának megelőzésével, Slachta Margit a katolikus munkásnő mozgalmakkal, végül Salkaházi Sára vértanúságával Jézus Krisztus ’evangelizációs parancsának’ engedelmeskedtek.

Jelentkezés módja:

-         jelentkezési díj nincs

-         jelentkezési határidő: 2019. december 6. (péntek)

-         jelentkezés módja: e-mail küldése a következő e-mail címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. Alábbi tartalommal: a pályázó diák(ok) neve, iskola neve, címe, e-mail cím, felkészítő tanár(ok) neve

Verseny időpontja: 2020. február 18. (kedd) 15.00-17.00 óra

A verseny menete: A verseny feladatlapját előző nap délig küldjük meg az iskola által megadott e-mail címre. Ezt kérjük a szükséges példányszámban kinyomtatni és a jelentkezőkkel megíratni. A verseny alatt semmilyen segédeszköz nem használható. A megírt dolgozatokat iskolánk címére kérjük postázni.

 A verseny díjazása: az első öt helyezett 20.000 Ft-os jutalomban részesül.

 Eredményhirdetés: A kijavított dolgozatokat az iskoláknak (az eredménytáblázattal együtt február végéig megküldjük. Ekkor kérjük el az első 5 helyen végzett diák számára azt a számlaszámot, ahová részükre a 20.000 Ft díjat utalhatjuk.

  

Védnökünk: ft. Balázs József

Csatolmányok:
Download this file (Történelem verseny.pdf)Történelem verseny.pdf196 kB