V. Fráter Kupa

on .

Iskolánk idén is megrendezte az 5 évvel ezelőtt elkezdett „Fráter” teremlabdarúgó kupát . Ami a korosztályokat illeti folytatódott a hagyomány, két korcsoportban került megrendezésre a torna.
Örömteli, hogy ismét bővült a résztvevő iskolák köre és a „Miskolciakon” kívül a város környéki egyházi iskolák elfogadták a meghívást.
November végén a fiatalabbak kaptak szereplési lehetőséget, a 2005- 2006-oskorosztályt öt csapat képviselte.
A csapatok körmérkőzések keretében döntötték el e helyezéseket. A legtöbb pontot és ezzel az aranyérmet, az első alkalommal résztvevő Edelényi Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola diákjai szerezték meg. Mögöttük végzett és ezüstérmet kapott a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola, megelőzve a bronzérmet szerző Sajóládról érkező Fráter György Katolikus Általános Iskolátés a Szirmai Református Iskolát.
Három héttel később  az egyel idősebb korosztály (2003-2004) diákjai léptek parkettre.
A 7 csapat , két csoportba nyert besorolást, ahonnan a legjobb három a „felsőágon” folytatta. Ők körmérkőzések során döntöttek az érmek sorsáról. A legjobban ez idén a házigazda Fráter György Katolikus Gimnázium csapatának sikerült,így ők vitték el a kupát és az aranyérmeket. Ezüstérmes a Sajóládi Fráter György Katolikus Általános Iskola, a harmadik helyenpedig az Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola diákjai szerezték meg.

A további helyezettek:
4. Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola (Edelény)
5. Szirmai Református Iskola
6. Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola
7. Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola

Gólkirály: Bajnok Bence 11 gól ( Fráter György Katolikus Általános Iskola Sajólád

Csapatunk tagjai:

1. Bánhegyi Bogdán 6.a

2. Berki Péter 7.b (6 gól)

3. Bódig Bence 5.b (5 gól)

4.Farkas Máté 6. b

5.Grallert Máté 5.a (3 gól)

6.Haskó Márk 5.a   (1 gól)

7.Nahaj Norbert 6.a (1 gól)

8.Porkoláb Bence 6.b (5 gól)

Testnevelő: Demjén Zoltán

Az eredményhirdetésre mindkét alkalommal az aulában került sor, ahol a támogatásnak köszönhetően, minden csapatnak tudtunk valamilyen ajándékot adni. (Oklevél, érmek, serlegek, csokoládé). A csapatokon kívül apró ajándékot kapott a gólkirály illetve minden csapatból az edző által javasolt legjobb játékos.

Köszönet Dr. Kiss János alpolgármester úrnak, területünk önkormányzati képviselőjének, valamint a Miskolc Város Sportjáért közalapítvány képviselőinek, a támogatásáért.

Ennek köszönhetően az érmeken, serlegeken kívül minden résztvevő apró ajándékot kapott, a mérkőzések között a csapatok tagjait és a testnevelő kollégákat szendviccsel, süteménnyel és üdítővel vendégül tudtuk látni.