Betekintés az olasz foci világába…

on .

                              

Iskolánk csapatának III. korcsoportos labdarúgásban egymás után kétszer is sikerült bejutni az országos

döntőbe. Kitartó munkájuknak, na meg tehetségüknek köszönhetően több mint 700 csapat közül tavalyelőtt a második, tavaly pedig a hatodik helyet szerezték meg a fiúk.

Ennek köszönhetően 2017 nyarán néhány csapattag meghívást kapott a a Budapesten megrendezésre kerülő CIB Olasz Focitáborba. Itt egy héten keresztül neves olasz utánpótlás edzőkkel dolgozhattak együtt.

A záróesemény egyik nagy nyertese Bánhegyi Bogdán (8. a) volt, hiszen teljesítménye és edzésmunkája alapján az olasz edzők beválogatták abba a háromfős csoportba, akik egy hetes Olaszországi edzési lehetőséget kaptak.

Az útra , ahová a szervezőknek köszönhetően édesapja is elkísérhette idén áprilisban került sor.

Az alábbiakban Bogdán élménybeszámolója olvasható

A kaland április másodikán kezdődött, amikor is másfél órás utazás után a repülőgép landolt Rómában.

Itt már vártak minket és autóval keresztül szeltük Itáliát mire elértük célunkat, Pescarát. A gyönyörű tengerparti szállodában került sor a találkozásra a szintén résztvevő szerb és szlovák gyerekekkel  illetve helyi vezetőinkkel Arianával és Fábioval.

Itt közös edzésen vettünk részt a pescarai csapattal és egy edzőmeccsre is sor került. Az összecsapást végül az összeszokottabb hazaiak nyerték, de az edzők véleménye szerint mi magyarok voltunk a csapatunk legjobbja.

Újabb hosszú autóutat követően Coverciano volt az úticél. Az Olasz Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában szoktak készülni a válogatottak, azaz abban a szobában töltöttük az éjszakát, ahol máskor talán Buffon, Totti vagy akár Baggio is aludt.

Itt is sor került edzésre egy olasz csapattal közösen.

A helyi múzeumban láthattuk az összes eddigi olasz válogatottal kapcsolatos kiállított relikviákat, Pelé mezét, a világbajnoki trófeát, azaz a Rimet kupát.

Az utolsó három napot az örök városban, Rómában töltöttük. Egy csodás sportközpontban volt tréning, városlátogatás és a hét csúcspontja, az AS Roma-Fiorentina Serie A-s bajnoki mérkőzés. Bár sajnos a hazaiak vereséget szenvedtek, a leírhatatlan hangulat, a világsztárok látványa és a magas színvonalú játék kárpótolt minket.

A vasárnapi hazaút végén jóleső fáradtsággal tértünk haza, képzeletbeli hátizsákunk élményekkel, emlékekkel megtöltve. A helyi ételek, a kedves olasz emberek, a gyönyörű tájak és az itt kötött barátságok életünk végéig elkísérnek minket.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

 received 1659241467446591