2016- SÁROSPATAK

on .

XV. SZENT ERZSÉBET KUPA

NEMZETKÖZI TEREMLABDARÚGÓ TORNA

Az idei tanévben ( egy év kihagyás után) III. korcsoportos labdarúgó csapatunknak ismételten lehetősége nyílt, a már nagy hagyománnyal bíró Szent Erzsébet kupán részt venni. A szintén az Egri Egyházmegye fenntartásában lévő Általános Iskola gyönyörűen felújított tornatermében mérkőzött meg egymással az 5 meghívott csapat.

A sorsolásnak köszönhetően rögtön az első mérkőzésen pályára léptünk és a Petőfi Református Általános Iskola ellen 2: 0 győzelemmel nyitottuk meg a tornát. Két mérkőzés pihenő után a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata ellen léptünk pályára. Csapatunk létszáma egy sajnálatos húzódás miatt, egy fővel csökkent, így a kevesebb cserelehetőség miatt ügyelnünk kellett a helyes erőbeosztásra. Okos, de a biztonságot fel nem adó játékunk eredménye a 4:0-s győzelem

A házigazda Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola ellen védőink is gólra törően játszottak, az 5 gólból kettő az ő nevükhöz fűződik ( Szakmáry Márk, Farkas Máté). Itt jött el a pillanat, mikor a remekül védő kapusunkat egy közeli bombával mattolták, így az 5 rúgott gól mellett a végén egy kapott gól is megjelent az eredményjelzőn.

(A mérkőzésen a védeni tudás mellett Bánhegyi Bogdán kapusunk igazi torna bemutatót tartott , mikor egy közeli szabadrúgást - amiből nem sokat láthatott -  spárga  mozdulattal rúgta ki oldalra.

Az utolsó mérkőzésen a Lengyelországi Strug Tyczyn csapata várt ránk. A keresztbeverések miatt, ekkor már eldőlt, hogy csapatunkat nem tudja más megelőzni. Szerencsére az ilyenkor gyakran előjövő „kieresztés” a "már úgyis minden elv" nem valósult meg, a fiúk végig koncentráltan szép játékot bemutatva ismét 5 gólt lőttek, amire a lengyel vendégek egyszer tudtak válaszolni.

A látottak alapján megérdemelt első helyünk mellett a torna gólkirálya is „Fráteres” lett, Berki Péter (7. B).

Köszönet a torna szervezőinek a munkáért, a vendéglátásért. a szülőknek a kíséretért és a sportszerű biztatásért a srácoknak a végig koncentrált lelkes és eredményes játékért!

A csapat tagjai:

  1. Bánhegyi Bogdán 6. A
  2. Nahaj Norbert 6. A
  3. Porkoláb Bence 6. B    (1 gól)
  4. Farkas Máté 6. B     (1 gól)
  5. Bódig Bence 5. B    (5 gól)
  6. Szakmáry Márk 5. B   (1 gól)
  7. Grallert Máté 5. A    (1 gól)
  8. Berki Péter 7. B      (7 gól)