IV. FRÁTER-KUPA

on .

IV. FRÁTER KUPA

A három éve elkezdett egyházi iskolák diákjainak kiírt teremlabdarúgó tornát ezúttal is két korcsoportban hirdettük meg.

A két korcsoportban lebonyolított tornán a különböző felekezetű iskolák (római-, görög katolikus, református és evangélikus) csapatai vettek részt, így 120 diáknak biztosítottunk megmérettetési lehetőséget.

November 15-én a II. korcsoportos diákok versenyeztek egymással.

Izgalmas mérkőzések után a döntőben a Szent Imre Római Katolikus Iskola csapata 3: 2 arányban legyőzte a Diósgyőri Református Általános Iskola csapatát, akik ezüstérmesek lettek.

A kisdöntőben a Görög Katolikus Általános Iskola nyert megszerezve ezáltal a bronzérmet.

A további helyezések:

4. Fráter György Katolikus Általános iskola ( Sajólád)

5. Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola

6. Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola

Egy héttel később a III. korcsoportosdiákok tornájára került sor.

Az 5 résztvevő csapat körmérkőzések keretében döntötte el a helyezések sorsát.

A nap utolsó mérkőzésén két veretlen csapat találkozott. Parázs küzdelemben egyetlen gól döntött a Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola javára, a mieinknek a Fráteres” diákoknak ezúttal az ezüstérem jutott.

Bronzérmes lett a Szent Imre Római Katolikus Iskola csapata, megelőzve a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola (4. hely) és a Görög Katolikus Általános Iskola (5. hely) csapatait.

Nagyon izgalmasan alakult a gólkirályi címért folytatott küzdelem.

A torna végén ketten Mrva Patrik ( Diósgyőri Szent Ferenc Kat. Isk.) és Berki Péter ( Fráter György Kat. Gimn.) egyaránt 7- 7 gólt lőttek, így hétméteresekkel döntöttük el a címet. Itt is elpártolt tőlünk a szerencse, mert Mrva Patrik eggyel többször célzott pontosan, így ő lett a gólkirály.

A megnyitókat  az iskola aulájában tartottuk, ahol Lóczi Tamás igazgató atya és Grallert László igazgató helyettes köszöntötték a vendégeket.

Az eredményhirdetésre szintén az aulában került sor, ahol a támogatásnak köszönhetően, minden csapatnak tudtunk valamilyen ajándékot adni. (Oklevél, érmek, serlegek, csokoládé). .

Minden résztvevő csapat diákjai és szülei nevében köszönet a miskolci Észak Üvért Kft-nek valamint Miskolc Város Sportjáért Közalapítvány képviselőinek a tornák  megrendezéséhez nyújtott támogatásáért.