„Nagyító” komplex természettudományos verseny

on .

A szeretet hétköznapi csodáinak megtapasztalása                

20210927 120959 01 

Nagy kalandban volt részünk az elmúlt hétvégén: iskolánk 5 csapata a tőlünk 400 km-re lévő kapuvári Katolikus Iskolaközpont által szervezett verseny országos döntőjén vett részt.

Az esemény az ottani iskolaünnep 3 napos rendezvénysorozatának részeként valósult meg. És valóban, az iskola tanárainak, lelkipásztorainak és diákjainak segítőkészségén és nagyvonalúságán keresztül kézzelfoghatóan átélhettük az intézmény névadójának, a szeretet apostolának, páli Szent Vincének a lelkiségét. A 2 nap során körülvettek gondoskodásukkal, remek szállást, étkezést biztosítottak, minden helyszínre átfuvaroztak minket és színvonalas kísérőprogramramokkal tették színesebbé a versenyt.

Mint a megnyitó beszédből kiderült, a „Nagyító” komplex természettudományos verseny meghirdetésének célja az volt, hogy tudatosítsa bennünk: az Isten teremtette világ megismerése fontos feladatunk, és ehhez minden természettudományos tárgy egyaránt segítségünkre van. Ennek megfelelően a verseny állomásain érdekes, gyakorlatias, a fizikai-kémiai-biológiai-földrajzi-matematikai tudást egységben látó feladatok várták a versenyzőket.

Az országos döntőt sikeresen zártuk. Díjazott csapataink:

8. évfolyam

Dósa Olivér, Kocsán Bence, Szabó András

  1. 1.helyezés

8. évfolyam

Ádámcsó Kinga, Meleg Anna, Töttös Maja

  1. 2.helyezés

7. évfolyam

Kovács Kincső, Kunfalvi Tamara, Tisza Viola

  1. 2.helyezés

6. évfolyam

Jávorszki János, Szák Endre, Török Balázs

  1. 3.helyezés

Az eredményektől függetlenül minden versenyzőnek maradandó élményt jelentett ez a két nap, az átszállásokkal tarkított végtelennek tűnő utazás, a közös esti program, a sok-sok beszélgetés, játék, viccmesélés, ami összekovácsolat a 14 fős csapatot.

Köszönet mindkét iskolának az részvétel lehetőségéért, és külön hálás köszönet Ft. Kovács József atyának, aki segített a kapcsolatteremtésben.

                                            Svidróné Grallert Marianna és Szegediné Polner Mária

Részletes beszámoló és további képek az alábbi linkeken találhatók:

https://szentvince-kapuvar.hu/index.php/2021/09/29/nagyito-komplex-termeszettudomanyos-verseny-3/

https://photos.app.goo.gl/cZy6CX7k5tBdmNZn7