ÉRTÉKŐRZŐK

on .

Az Agrárminisztérium idén is meghirdette a Kárpát-medencei hungarikum vetélkedőt-Értékőrzők címmel. Iskolánk 7. B osztályos csapata a B.-A.-Z. vármegyei döntő győzteseként bejutott a Kárpát-medencei döntőbe, melyet 2023. jún. 1-2-án rendeztek meg Balatongyörökön. 

A versenyzők számotadtak a hungarikumok és kiemelkedő nemzeti értékek ismeretéről különböző elméleti, gyakorlati és kreatív feladatok megoldásával a kétnapos verseny alatt. Közben egy gazdag, színes, élménydús programsorozatba kapcsolódhattak bele.

Színvonalas prezentációval mutatták be vármegyénk híres hungarikumát, a Vizsolyi Bibliát Károli Gáspárt és a vizsolyi nyomdászokat életre keltve, majd  Miskolc értékeit jelenítették meg a zsűrinek és a közönségnek. A vetélkedő állomásain élőben találkozhattak busókkal, magyar huszárokkal, solymászokkal, elkészíthették a saját kürtős kalácsukat, testközelből barátkozhattak a magyar kutyafajtákkal, megcsodálhatták a kalocsai hímző és pingáló asszonyokat, megmérhették magukat az ősmagyar íjászkodásban és a friss hungarikumban, a teqballban. Büszkén szelfiztek a műsorvezetővel, Varga Viktorral.

Színvonalas szereplésükhöz, kiváló eredményükhöz szívből gratulálunk!

A csapat tagjai: Lukács Dorka, Szilágyi Anna, Vincze Emma, Török Balázs

Felkészítő tanáruk: Szeitzné Viski Erika

 

 Snapchat 559167171