Egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért

on .

2020. október 19-én szerte a világon gyermekek ezrei imádkoztak a békéért és az egységért. Gimnáziumunk is csatlakozott a gyermekek nagy ima-missziójába. Délelőtt 9 órakor a 7. évfolyamos tanulókkal az aulában imádkoztuk a Rózsafüzért, melyet az iskola valamennyi diákja és dolgozója online követett. 

Szent Pió atya gondolata reményt keltett bennünk: ha egymillió gyermek imádkozza a Rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni. 

rózsafüzér

FORRÁSPONT-TALÁLKOZÓ 2019

on .

Fráteresek a Forrásponton

„Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága második alkalommal szervezte meg a „ForrásPont – Még egy nap Jézussal” ifjúsági eucharisztikus napot, ezúttal szeptember 21-én Budapesten, a BOK csarnokban, ahol közel ötezer hazai és külhoni fiatal volt jelen. A 15 és 30 év közötti fiatalok részvételével megrendezett esemény csúcspontján szentmisét mutatott be Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkárságának vezetője; koncelebrált többek között Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke és Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus püspök. Koncertet adott és tanúságot tett Cristina Scuccia, a Szent Család orsolyita kongregáció tagja, aki 2014-ben, 26 évesen Olaszországban megnyerte a The Voice televíziós tehetségkutató dalversenyt. Tanúságot tett Kovács András Péter (KAP) humorista, az X-Faktorból és A Dalból ismert Dánielfy Gergely, valamint Pulay Eszter aerobikedző; előadást tartott Papp Miklós görögkatolikus morálteológus.” (Magyar Kurír)

Mi is részt vettünk az eseményen több római katolikus és görögkatolikus jelenlegi és egykori fráteres diákunkkal. Bár nem együtt utaztunk, mégis találkoztunk, mindenekelőtt Jézussal, egymással és igazi, mély önmagunkkal is.

Lehet, hogy még többen is voltunk az ötezer fiatal között, akiket összeköt a Fráter. Néhány képet és mély, személyes élményeket osztunk meg, melyek bepillantást engednek abba, amit átéltünk, s amiért nagyon hálásak vagyunk az Úrnak!

Fráteres résztvevők: Bátorliget Zsófia, Gonda Milán, Tóth Réka, Galambvári Gréta, Horváth Kinga, Jávorszki Eszter, Ritter Csongor, Ritter Tünde, Perjési Nóra, Volcz Judit, Tóth Luca, Lackó-Tóth Jázmin, Izsépi Laura, Lengyel Laura; egykori fráteresek: Tóth Nándor, Barkóczy Tamás, Hornyák Bence, Porkoláb Panna, Jurecz Anna, Kulcsár Benedek, Sipos Anna, Hódosi Zsuzsanna

Kísérők: Salai Szabolcs atya, Bokros Beáta

„A ForrásPont nem okozott csalódást, mint ahogy az előző találkozók sem. Nem vártam mást, vagy jobbat, de ugyanazt sem. Igazából az elején még nem voltam teljesen ráhangolódva az eseményre, mert hagytam még teret a néhol felbukkanó cikázó gondolatoknak. A tanúságtételeket ezerszeres figyelemmel hallgattam, és mindegyik valamilyen formában megérintett engem. És a szentmise! Nem véletlenül volt nekem az a nap fénypontjának előzménye, mert mikor letérdeltem, újra az a kisgyermek ébredt fel bennem, ki rácsodálkozik a világ minden szemére. A mise végén elmondtam egy imát, amiben kértem az Urat, hogy legyen a Szentségimádás alatt a kedvenc dalom. Ám ez nem volt kérdés. Amint meghallottam, hirtelen megértettem, hogy az Isten tényleg a legváratlanabb pillanatokban veti az emberre szeretetét. Én egész nap arra az egy pillanatra vártam, hogy újra átélhessem szeretetteljes könnyek közt Isten jelenlétét a szívemben. (Izsépi Laura)

„Nekem legjobban az tetszett az egész délutánban, ahogyan 5-6000 fiatal, ilyen átéléssel együtt imádkozott. Az előadók közül Dánielfy Gergő és Kovács András Péter előadása tetszett kifejezetten.” (Tóth Luca)

„Nekem a legjobban a Szentségimádás tetszett, mert úgy éreztem, Jézus teljesen velem van. Emellett még tetszettek az énekes programok, ebből is főleg az olasz szerzetesnővér koncertje, a tanúságtételek közül pedig a humoristáé. (Ritter Tünde)

„A ForrásPontban nekem a legjobban a Szentségimádás tetszett, nagyon jó volt látni a sok ezer fiatalt, ahogy együtt imádkoznak az Istenhez, az énekek pedig nagyon meghitté és Istenközelivé tették az egészet. Ezen kívül még nagyon tetszett Cristina nővér produkciója és az, hogy alatta a fiatalság együttesen világított és integetett a telefonjaival.” (Ritter Csongor)

„Nagyon örültem, hogy élőben láthattam Kovács András Pétert és szerintem az ő tanúságtétele volt a legjobb. Nagyon megnevettetett mindenkit. Szerintem sokkal jobb az, amikor humorosan beszélnek a vallásról, engem is jobban megérint.” (Lengyel Laura)

„Nekem legjobban a szentmise és a szentségimádás tetszett. Nagyon jó érzés volt látni, hogy rajtam kívül is mennyi fiatal hisz Istenben, és ők is fel merik vállalni?” (Volcz Judit)

„Idén másodszor voltam a Forrásponton. A tavalyi emlékek alapján már vártam, hisz színvonalas, elgondolkodtató előadások után szentségimádás, dicsőítés és természetesen szentmise képezi a mindenkori programot. Idén tanúságot tett Kovács András Péter, majd beszélgetések következtek, megismertük Pulay Esztert és Dánielfy Gergelyt. A beszélgetések és egy rövid szünet után Papp Miklós görögkatolikus atya tanítását hallhattuk. A szentmise előtt még megismerhettük Christina nővért, az olaszországi TheVoice győztesét. A program dicsőítéssel egybekötött szentségimádással zárult, mely személyes kedvencem évek óta. Külön jóleső érzés volt a szentségimádás alatt áldást kapni, és a fiatalos hangulat, a sok ismerős arc már csak hab volt a tortán. A nap végén lelkileg feltöltve, a Jóisten áldásával tértünk haza.” (Hornyák Bence

20190921 1227160 COLLAGE

Karácsonyra készülve

on .

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat karácsonyra készülve hátrányos helyzetben élő családok megsegítésére hívta fel iskolánk diákjait, munkatársait. A felhíváshoz iskolánk örömmel csatlakozott.

A két hétig tartó segélyakció során számtalan felajánlás érkezett. A diákok, és a kollégák nagylelkűsége példaértékű volt, nagy szeretettel hozták könyv, játék, és gyermekruha adományaikat, amelyeket a szeretetszolgálat munkatársai karácsony előtt juttatnak el a hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő családokhoz.

Hálásan köszönjük minden adományozó segítségét! 

máltajpg

Közösségi szolgálat

on .

Közösségi szolgálatra 2016. július 1. és 2016. augusztus 21. között nincs lehetőség!

A nyári közösségi szolgálat időpontjai: 2016. június 1-30. valamint 2016. augusztus 22-31.

Akik még nem hozták be a füzetüket, azoknak az utolsó határidő: 2016. június 6. (szerda).

 

Cipősdoboz akció

on .

Hagyomány iskolánkban, hogy adventben, kifejezve mások iránti odafigyelésünket, felebaráti szeretetünket gyűjtést szervezünk rászoruló gyermekek részére.

A Katolikus Karitász munkatársai országszerte egész évben adományokkal gondoskodnak a hátrányos helyzetű családokról, gyermekekről. Idén a Katolikus Karitász Miskolci Központjának karácsony előtti szolgálatát kívántuk támogatni.

Cipősdoboz akció keretében vártuk a diákok adományait, ami lehetett játék, könyv, plüss, vagy bármi, aminek egy gyermek, vagy fiatal karácsonykor örülhet. Az egy hétig tartó akció során több mint 100 doboz ajándék gyűlt össze, így több mint 100 rászoruló gyermek karácsonyát tehetik diákjaink örömtelibbé. Köszönet illeti a diákokat a nagylelkűségükért, és a Karitász Juniorokat az önzetlen segítségükért.

A Miskolci Karitászpont munkatársai gondoskodnak arról, hogy karácsonyra minden meglepetés eljusson azokhoz, akik számára talán ez az egyetlen ajándék.

 

ciposdoboz