Zeneakadémia

on .

 

 

A Zeneakadémia Egyházzenei Tanszéke hazánkban az egyházzenei oktatás legmagasabb fokú színtere. December 14-én, szerdán tartandó nyílt napunkon bemutatjuk pedagógiai, művészeti és tudományos műhelyünk munkáját, eredményeit, az itt folyó sokágú képzést.

Egyházzenész-karvezető és egyházzenész-orgonista szakirányaink egyszerre nyújtanak széles körben használható gyakorlati ismereteket és elméleti tudást. BA, MA, művésztanári MA, továbbá 6 éves osztatlan egyházzenész- és ének-zenetanári diplománkkal sokféle és sokszínű életpálya megalapozásához adunk lehetőséget.

Végzett hallgatóink között egyaránt találunk egyházi pályán lévő muzsikust (kántort, orgonistát, szkólavezetőt), énekművész vagy hangszeres előadóművész szólistát, hivatásos kóruskarnagyot, énekkari művészt, általános és középiskolai tanárt, tudományos kutatót, egyetemi oktatót. Az érdeklődők szóbeli tájékoztatón, óralátogatásokon, kötetlen beszélgetésen és hangversenyen kaphatnak képet tevékenységünkről. A nyílt nap részletes programját mellékelve.

A tanszék felől az alábbi honlapokon lehet előzetesen tájékozódni.

http://lfze.hu/hu/egyhazzene-tanszek/kapcsolat

egyhazzene.hu

http://egyhazzene.hu/egyhazzene-tanszek/a-tanszekrol/

http://egyhazzene.hu/egyhazzene-tanszek/utak-az-egyhazzenehez/

http://egyhazzene.hu/egyhazzene-tanszek/tanszeki-segedanyagok/

https://www.facebook.com/events/1214440958620450/

ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM (EGER)+ SÁROSPATAK COMENIUS

on .

Az Eszterházy Károly Egyetem mind a négy Campusán idén is több helyszínen és alkalommal tart nyílt napot a továbbtanulni vágyó fiataloknak, érettségiző diákoknak, minden érdeklődőnek. Az érettségire épülő felsőoktatási szakképzésekről, alapképzésekről, valamint a 2017. évi felsőoktatási felvételi eljárás szabályairól Sárospatakon, a Comenius Campuson az alábbi időpontokban lehet tájékozódni:

2015. december 8. (csütörtök) 9.00 óra

2016. január 26. (csütörtök) 9.00 óra

A nyílt napokon lehetőség van megtekinteni a Campus oktatási épületeit, az igénybe vehető informatikai, könyvtári és hallgatói szolgáltatásokat, továbbá az idegen nyelvi képzésekről és a külföldi tanulmányi lehetőségekről, a tanórán kívüli rendezvényekről is hallhatnak az érdeklődők.
A program teljes ideje alatt állandó információs stand működik színes képzési kínálatunk anyagaival, pályaorientációs kérdőívekkel.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Eszterházy Károly Egyetem, Comenius Campus
3950 Sárospatak, Eötvös út 7.
(47) 513-000/2605

További információk az alábbi web-oldalainkon:

https://uni-eszterhazy.hu/

https://uni-eszterhazy.hu/hu/egyetem/egyetem/hirek-1048/c/nyilt-napok-az-eszterhazy-karoly-egyetemen-3621

http://felvi.uni-eger.hu/

Bíró Monika
oktatási csoportvezető
 
Eszterházy Károly Egyetem
Comenius Campus Oktatási Csoport
3950 Sárospatak, Eötvös út 7.
Tel.:47/513-000/2605
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 

MISKOLCI EGYETEM

on .

"Karriert is adunk, nem csak diplomát!"

 

Az Egyetem december 1-én és 2-án újra megnyitja kapuit a továbbtanulás iránt érdeklődő középiskolások és szüleik számára.

Az egyetemre látogatók színes élményekkel gazdagodhatnak, hiszen érdekes előadásokat, bemutatókat, látványos kísérleteket tekinthetnek meg.

A nyílt napok részletes programja megtekinthető a következő linken: http://web.uni-miskolc.hu/files/4848/Nyilt_Nap_programfuzet_2016.pdf

 

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

BME

on .

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nyílt Napján, melyet idén 2016. november 25-én, pénteken rendezünk, kiváló tájékozódási lehetőséget adunk a pályaválasztás előtt állók számára, hiszen a Műegyetem képzéseinek teljes kínálata áttekinthető egy helyszínen egyetlen nap alatt.

A Nyílt Napra minden résztvevő diáknak előzetesen regisztrálnia kell honlapunkon, mert csak így van lehetőségünk távolmaradási igazolást adni!

Regisztráció menüpontunk alatt néhány adat megadásával jelentkezhetnek a tanulók a rendezvényre és megjelölhetik, mely karok iránt érdeklődnek. Az előzetes regisztráció nagy előnye, hogy előre látjuk, körülbelül milyen látógatószámra számíthatunk, emellett a távolmaradási igazolás kiadása is egyszerűbbé válik.

A teljes programot, és hasznos információkat találnak honlapunkon és Facebook oldalunkon!

A BME Nyílt Nappal kapcsolatos kérdéseit, véleményét a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk!

APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA

on .

A váci székhelyű Apor Vilmos Katolikus Főiskola nyílt napokat szervez az intézményben folyó képzések kínálatáról, a képzések nyújtotta lehetőségekről 11. és 12. osztályos középiskolások részére.

A nyílt napokra 2016. december 7-én, 2017. január 10-én és 2017. február 7-én kerül sor.

Ezeken a napokon a középiskolás diákoknak és kísérőiknek lehetőségük nyílik közvetlenül is megismerkedni képzéseinkkel, személyesen találkozhatnak oktatóinkkal és hallgatóinkkal, valamint főiskolai tanórákat is meglátogathatnak. Bízunk abban, hogy mindezzel segítséget tudunk nyújtani a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikben.

Részleteket az alábbi oldalon találnak: http://www.avkf.hu/nyilt-napok 

A csatolmányban található plakáton egyéb információk is elérhetők!

Csatolmányok:
Download this file (AVKF-Plakát-NyíltNap.pdf)AVKF-Plakát-NyíltNap.pdf302 kB

ELTE- INFORMATIKA

on .

Az ELTE Informatikai Kara 2016. december 1-én, csütörtökön 9:00 órai kezdettel Nyílt Napot tart (helyszín: Pázmány Péter sétány 1/A, északi tömb, Gömb aula), melyre szeretettel várják a továbbtanulni vágyó,  érdeklődő diákokat, akik részletes tájékoztatást kapnak  a szakokról, szakirányokról, az ösztöndíjakról és a szakmai fejlődési lehetőségekről. Az Informatikai Kar képzésein kívül bemutatásra kerül az ELTE szombathelyi campusán 2017-től induló gépészmérnök duális BSc képzés is.

A mellékletben olvasható  a bővebb tájékoztatást tartalmazó meghívólevél és a rendezvény plakátja.

Hamarosan a Nyílt Nap részletes programja is olvasható lesz a kari honlapon, a következő linken: http://www.inf.elte.hu/nyilt-nap.

Kérés, hogy a diákok regisztráljanak online az eseményre a következő linken: http://bit.ly/2fRko49

DEBRECENI EGYETEM

on .

A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezik  a Debreceni Egyetem nyílt napjait, a DExpo-t, amelyre az  egyetem ez évben is szeretettel várja a pályaválasztás előtt álló diákokat 2016. november 23-án és 24-én

. Részletek  a csatolmányban található DExpo füzetben

Az esemény Facebook oldala elérhető a következő linken:

https://www.facebook.com/events/335444770181057/

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdéseeket  a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ra lehet küldeni.

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM

on .

 

Az Információs Technológiai és Bionikai kar Nyilt napot tart:   2016. december 2-án, amelyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Arra az esetre, ha a távolság nem tenné lehetővé az egyetemre történő eljutást,  Budapesten, a SYMA Csarnokban (Budapest, XIV. Dózsa György út 1.) 2017. január 19-21. között megrendezésre kerülő EDUCATIO nemzetközi oktatási szakkiállításon is jelen lesz az egyetem  az ide ellátogatók minden tájékoztatást meg tudnak szerezni a Karon folyó oktatásról és a felvételi eljárásról.

További tájékoztatás a www.itk.ppke.hu honlapon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a 06 1 886-4706-os telefonszámon.

A csatolmányban található plakátokon is található többletinformáció

Csatolmányok:
Download this file (PPKE_ITK_plakat01.jpg)PPKE_ITK_plakat01.jpg351 kB
Download this file (PPKE_ITK_plakat02.jpg)PPKE_ITK_plakat02.jpg348 kB

SZEGEDI- EGYETEM

on .

 

  A Szegedi Tudományegyetem nyílt napját 2016. december 1-jén tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A nyílt nap képzési kiállításán a leendő hallgatók a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket, valamint két helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerhetik meg mélyebben az SZTE képzési kínálatát. Bővebb információ a http://www.u-szeged.hu/nyiltnap honlapon.

 

A felvételit bemutató kiadvány megtalálható a következő linken: https://www.u-szeged.hu/download.php?docID=61182

A kiadványban bemutatásra kerülnek az egyetem  12 kara által kínált szakok   és  összeállítás olvasható  a mobilitási lehetőségekről, valamint a tehetséggondozásról, másrészt pedig bemutatkozik  a fiatal generáció által oly kedvelt egyetemi város Szeged is.
 Emellett természetesen megtalálhatók benne az összes kar által szervezett, valamint a központi egyetemi nyílt nappal kapcsolatos információk is.

Szeretettel hívják és várják az érdeklődő diákokat!

SZABÓ KÁLMÁN TEHETSÉGPROGRAM

on .

Kedves Diákok!

Budapesti Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégiumának felhívását az alábbíi részben olvashatjátok!

 

  "Egyik társadalmi kezdeményezésünket, a Szabó Kálmán Tehetségprogramot szeretnénk diákjaik figyelmébe ajánlani. A programba szeretettel várjuk minden végzős hallgató jelentkezését, akik érdeklődnek a közgazdaságtan vagy a társadalomtudományok iránt és Budapesten tervezik folytatni tanulmányaikat. Az ösztöndíjasak számára anyagi és szakmai támogatást nyújtunk az egyetem első évében.Szeretnénk, hogy minél több hallgató tudomást szerezzen kezdeményezésünkről.

„Ebben az évben érettségizel?Érdekel a közgazdaságtan vagy a társadalomtudományok? A Budapesti Corvinus Egyetemen vagy az ELTECON-on szeretnéd folytatni tanulmányaidat? Itt a lehetőség!
A Szabó Kálmán Tehetségprogram keretein belül ösztöndíjasaink számára biztosítjuk az első két egyetemi félév tandíjának megfelelő összeget, illetve a szakmai fejlődést elősegítő lehetőségeket (mentorprogram, nyelvórák, korrepetálások).
Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, látogass el honlapunkra
(www.szabokalmanprogram.hu) és jelentkezz rajta november 30-ig!”

Bajnay Zsófia
A program koordinátora

http://www.szabokalmanprogram.hu/