KIDS-ORSZÁGOS SPORTNAP

on .

A hétvégén rendezték meg Budapesten a Katolikus  Iskolák Országos Sportversenyét (KIDS kupa)  Budapesten.Labdarúgásban 3 korcsoportban indultunk  

( IV, V VI. Korcsoport). Az eredmény három első hely.

 

Csapattagok:

IV. kcs.: Lőrincz László István (7. A,) Német Ákos (7.A ), Porkoláb Botond ( 7. A)  Nagy Bence Béla ( 7. A) Grallert Máté. (8. A), Bódig Bence (8. B), Bánhegyi Bogdán ( 9. A), Nahaj Norbert ( 9. A), Mihály Zsombor ( 9. C)

 

V. kcs: Lőrincz László István (7. A,) Bánhegyi Bogdán ( 9. A), Nahaj Norbert ( 9. A), Remeczki Róbert (9. B), Szajky Donát (9.C), Urbán Milán (9.C)                        Kocsi Levente   (10.A) Stefán András (10. B)

VI. kcs.:   Bánhegyi Bogdán ( 9. A), Nahaj Norbert ( 9. A),Porkoláb Bence (9.B)  Kocsi Levente   (10.A) Stefán András (10. B)Vereckei Zalán ( 11. A) Kocsa Gergő (11.A)  Majoros Ádám Flórián (11. A) Nagy ádám (12. B)Tőzsér Péter Xavér (12. C)

 

Csapatvezető: Demjén Zoltán tanár úr

 IMG 20190531 151134 2 1

 

 

 

Labdarúgó eredmény

on .

Vereczkei Zalán (10.A)  labdarúgásban , U- 17 korcsoportban csapatával megnyerte az NB II. bajnokságot, így jövőre a legjobbak között az NB 1. ben képviselik városunkat!

 

33045782 1568454059948410 1144856350593908736 n

Betekintés az olasz foci világába…

on .

                              

Iskolánk csapatának III. korcsoportos labdarúgásban egymás után kétszer is sikerült bejutni az országos

döntőbe. Kitartó munkájuknak, na meg tehetségüknek köszönhetően több mint 700 csapat közül tavalyelőtt a második, tavaly pedig a hatodik helyet szerezték meg a fiúk.

Ennek köszönhetően 2017 nyarán néhány csapattag meghívást kapott a a Budapesten megrendezésre kerülő CIB Olasz Focitáborba. Itt egy héten keresztül neves olasz utánpótlás edzőkkel dolgozhattak együtt.

A záróesemény egyik nagy nyertese Bánhegyi Bogdán (8. a) volt, hiszen teljesítménye és edzésmunkája alapján az olasz edzők beválogatták abba a háromfős csoportba, akik egy hetes Olaszországi edzési lehetőséget kaptak.

Az útra , ahová a szervezőknek köszönhetően édesapja is elkísérhette idén áprilisban került sor.

Az alábbiakban Bogdán élménybeszámolója olvasható

A kaland április másodikán kezdődött, amikor is másfél órás utazás után a repülőgép landolt Rómában.

Itt már vártak minket és autóval keresztül szeltük Itáliát mire elértük célunkat, Pescarát. A gyönyörű tengerparti szállodában került sor a találkozásra a szintén résztvevő szerb és szlovák gyerekekkel  illetve helyi vezetőinkkel Arianával és Fábioval.

Itt közös edzésen vettünk részt a pescarai csapattal és egy edzőmeccsre is sor került. Az összecsapást végül az összeszokottabb hazaiak nyerték, de az edzők véleménye szerint mi magyarok voltunk a csapatunk legjobbja.

Újabb hosszú autóutat követően Coverciano volt az úticél. Az Olasz Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában szoktak készülni a válogatottak, azaz abban a szobában töltöttük az éjszakát, ahol máskor talán Buffon, Totti vagy akár Baggio is aludt.

Itt is sor került edzésre egy olasz csapattal közösen.

A helyi múzeumban láthattuk az összes eddigi olasz válogatottal kapcsolatos kiállított relikviákat, Pelé mezét, a világbajnoki trófeát, azaz a Rimet kupát.

Az utolsó három napot az örök városban, Rómában töltöttük. Egy csodás sportközpontban volt tréning, városlátogatás és a hét csúcspontja, az AS Roma-Fiorentina Serie A-s bajnoki mérkőzés. Bár sajnos a hazaiak vereséget szenvedtek, a leírhatatlan hangulat, a világsztárok látványa és a magas színvonalú játék kárpótolt minket.

A vasárnapi hazaút végén jóleső fáradtsággal tértünk haza, képzeletbeli hátizsákunk élményekkel, emlékekkel megtöltve. A helyi ételek, a kedves olasz emberek, a gyönyörű tájak és az itt kötött barátságok életünk végéig elkísérnek minket.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

 

 received 1659241467446591

TEREMTORNA-KASSA (2005-ös korosztály)

on .

A sportban télen sincs megállás. Január 6-án, szombaton ezúttal Kassán lépett iskolacsapatunk,(nemzetközi teremtornán) pályára. A 8 csapatos mezőnyben a csoportmeccseken szemre tetszetősen játszottunk, de a sok kialakított helyzet még nem elég a győzelemhez. Különösen akkor nem, ha ellenfelünk kettőt rúg kapura, abból az egyik gól. Az utolsó, legfontosabb csoportmeccsen a későbbi győztes Kassai csapattól 40 másodperccel a lefújás előtt kaptunk gólt. Ennek ellenére a legjobb 4 között a felső házban játszottunk tovább.
Izgalmas meccsen megvertük a torna egyetlen testalkatilag (a mieinktől) gyengébb, de élményszerűen passzoló csapatát (Stara Lubovna).
A megszerzett harmadik hely értékes, mert egyesületi csapatok ellen léptünk pályára.( Nem beszélve az elmúlt 2- 3 hét "edzésmentes" napjairól)
Külön öröm, hogy a 2005-korosztálynak kiírt tornán csapatunkban bemutatkoztak az egy-két évvel fiatalabb ötödikesek, (Lichy Kristóf, Lukács Bence, Tóth Gellért.)
A torna szervezők döntése alapján kapusunk- Lukács Bence és Porkoláb Botond ( csapatkapitányunk) különdíjat kaptak.

(A képre kattintva még több fotó látható)

Csapattagok:

Lukács Bence (5.b)  

Lichy Kristóf (5.a)             1 gól

Tóth Gellért (5.b)             1 gól

Labant Áron (6.A)

Lőrincz László (6.a)          5 gól

Németh Ákos (6.a)          1 gól

Porkoláb Botond(6.a)    3 gól

Köszönet a szülőknek a szurkolásért és a szállításért!

 

IMG 20180106 112357 COLLAGE

XVI. SZENT ERZSÉBET KUPA

on .

 

 

Ismételten meghívást kaptunk az egyházmegyénkbe tartozó Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola által szervezett teremlabdarúgó tornára.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is 5 csapat játszott körmérkőzést egymással a Sárospataki intézmény tornatermében. A magyar csapatok mellett két Lengyelországból érkezett csapattal is összemérhettük erőnket.

A sorsolásnak köszönhetően vasárnap reggel negyed hétkor kellett indulnunk, mert az első mérkőzést mi játszottuk. Szerencsére a korai kelés és indulás nem látszott a fiúk teljesítményén, és 7 gólt sikerült rúgnunk a lengyel Galicja Chmielnik csapatának. Rövid szünet után a két magyar csapat (Bólyai és a házigazda Szent Erzsébet Kat. Iskola) elleni küzdelemben is sikeresek voltunk, így az utolsó mérkőzésen a tornagyőzelemért játszhattunk. Felszabadultan, végre sok passzos játékkal a Strug Tyczyn csapata ellenében ezt az akadályt is sikerrel vettük, így veretlenül hoztuk haza ismét az első helyért járó kupát és oklevelet.

A tavalyi évhez hasonlóan a legtöbb gólt rúgó játékos is tőlünk került ki ( Grallert Máté).

Az utolsó mérkőzésen az is eldőlt, hogy csapatunk minden tagja ( beleértve a remekül védő Bánhegyi Bogdánt is!!) szerzett legalább egy gólt.

A csapat minden tagját dicséret illeti a fegyelmezett játékért és viselkedésért!

Bánhegyi Bogdán 7. A ( 1gól)

Nahaj Norbert: 7. A ( 3 gól)

Farkas Máté 7. B           (2 gól)

Bódig Bence 6. B        (4 gól)

Szakmáry Márk 6. B (2 gól)

Grallert Máté 6. A   (13 gól)

Lőrincz László 5. A  ( 5 gól)

Porkoláb Botond         5. A ( 1 gól)

Köszönet a szülőknek a szállításban és a szurkolásban nyújtott segítségért!

képek

 

SZIRMA 2016

on .

Iskolánk III. korcsoportos labdarúgó csapata ismételten meghívást kapott Szirmára. Évek óta itt rendezik meg a tanév első egyházi iskolák számára kiírt labdarúgó tornát.

Korosztályunkban összesen 8 csapat nevezett, így sorsolással két csoportba osztották az iskolákat.

A gyönyörű napos időben az első mérkőzésen győzelemmel kezdtünk az Evangélikus Kossuth Lajos Általános iskola csapat ellen.

Kis szünet után a házigazda Szirmai Református iskola diákjaival mérkőztünk, ahol a végén ismét mi örülhettünk. A csoport utolsó mérkőzését is sikerrel vettük a Miskolci Görög Katolikus csapat ellen, így csoportelsőként jutottunk a döntőbe.

Itt a nap záró mérkőzéseként a Jókai Református Iskola csapat várt ránk. Lendületünk nem tört meg, így torna győztesként zártuk a napot. A csapat védekezését és a kapusunk teljesítményét dicséri, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzéseket.

Külön öröm, hogy a három új 5. osztályos diákunk remek teljesítménnyel mutatkozott be az iskola válogatottban.

A csapat tagjai:

  1. Lőrincz László 5. A
  2. Németh Ákos 5. A
  3. Porkoláb Botond 5. A
  4. Grallert Máté 6. A
  5. Bódig Bence 6. B
  6. Katona Bence 6. B
  7. Szakmáry Márk 6. B
  8. Bánhegyi Bogdán 7. A
  9. Farkas Máté 7. B

Köszönet a szülőknek a szállításban nyújtott segítségért!

( Az oklevélre kattintva láthatóak a fényképek !)

 

oklevél

2016- SÁROSPATAK

on .

XV. SZENT ERZSÉBET KUPA

NEMZETKÖZI TEREMLABDARÚGÓ TORNA

Az idei tanévben ( egy év kihagyás után) III. korcsoportos labdarúgó csapatunknak ismételten lehetősége nyílt, a már nagy hagyománnyal bíró Szent Erzsébet kupán részt venni. A szintén az Egri Egyházmegye fenntartásában lévő Általános Iskola gyönyörűen felújított tornatermében mérkőzött meg egymással az 5 meghívott csapat.

A sorsolásnak köszönhetően rögtön az első mérkőzésen pályára léptünk és a Petőfi Református Általános Iskola ellen 2: 0 győzelemmel nyitottuk meg a tornát. Két mérkőzés pihenő után a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata ellen léptünk pályára. Csapatunk létszáma egy sajnálatos húzódás miatt, egy fővel csökkent, így a kevesebb cserelehetőség miatt ügyelnünk kellett a helyes erőbeosztásra. Okos, de a biztonságot fel nem adó játékunk eredménye a 4:0-s győzelem

A házigazda Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola ellen védőink is gólra törően játszottak, az 5 gólból kettő az ő nevükhöz fűződik ( Szakmáry Márk, Farkas Máté). Itt jött el a pillanat, mikor a remekül védő kapusunkat egy közeli bombával mattolták, így az 5 rúgott gól mellett a végén egy kapott gól is megjelent az eredményjelzőn.

(A mérkőzésen a védeni tudás mellett Bánhegyi Bogdán kapusunk igazi torna bemutatót tartott , mikor egy közeli szabadrúgást - amiből nem sokat láthatott -  spárga  mozdulattal rúgta ki oldalra.

Az utolsó mérkőzésen a Lengyelországi Strug Tyczyn csapata várt ránk. A keresztbeverések miatt, ekkor már eldőlt, hogy csapatunkat nem tudja más megelőzni. Szerencsére az ilyenkor gyakran előjövő „kieresztés” a "már úgyis minden elv" nem valósult meg, a fiúk végig koncentráltan szép játékot bemutatva ismét 5 gólt lőttek, amire a lengyel vendégek egyszer tudtak válaszolni.

A látottak alapján megérdemelt első helyünk mellett a torna gólkirálya is „Fráteres” lett, Berki Péter (7. B).

Köszönet a torna szervezőinek a munkáért, a vendéglátásért. a szülőknek a kíséretért és a sportszerű biztatásért a srácoknak a végig koncentrált lelkes és eredményes játékért!

A csapat tagjai:

  1. Bánhegyi Bogdán 6. A
  2. Nahaj Norbert 6. A
  3. Porkoláb Bence 6. B    (1 gól)
  4. Farkas Máté 6. B     (1 gól)
  5. Bódig Bence 5. B    (5 gól)
  6. Szakmáry Márk 5. B   (1 gól)
  7. Grallert Máté 5. A    (1 gól)
  8. Berki Péter 7. B      (7 gól)

  

V. Fráter Kupa

on .

Iskolánk idén is megrendezte az 5 évvel ezelőtt elkezdett „Fráter” teremlabdarúgó kupát . Ami a korosztályokat illeti folytatódott a hagyomány, két korcsoportban került megrendezésre a torna.
Örömteli, hogy ismét bővült a résztvevő iskolák köre és a „Miskolciakon” kívül a város környéki egyházi iskolák elfogadták a meghívást.
November végén a fiatalabbak kaptak szereplési lehetőséget, a 2005- 2006-oskorosztályt öt csapat képviselte.
A csapatok körmérkőzések keretében döntötték el e helyezéseket. A legtöbb pontot és ezzel az aranyérmet, az első alkalommal résztvevő Edelényi Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola diákjai szerezték meg. Mögöttük végzett és ezüstérmet kapott a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola, megelőzve a bronzérmet szerző Sajóládról érkező Fráter György Katolikus Általános Iskolátés a Szirmai Református Iskolát.
Három héttel később  az egyel idősebb korosztály (2003-2004) diákjai léptek parkettre.
A 7 csapat , két csoportba nyert besorolást, ahonnan a legjobb három a „felsőágon” folytatta. Ők körmérkőzések során döntöttek az érmek sorsáról. A legjobban ez idén a házigazda Fráter György Katolikus Gimnázium csapatának sikerült,így ők vitték el a kupát és az aranyérmeket. Ezüstérmes a Sajóládi Fráter György Katolikus Általános Iskola, a harmadik helyenpedig az Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola diákjai szerezték meg.

A további helyezettek:
4. Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola (Edelény)
5. Szirmai Református Iskola
6. Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola
7. Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola

Gólkirály: Bajnok Bence 11 gól ( Fráter György Katolikus Általános Iskola Sajólád

Csapatunk tagjai:

1. Bánhegyi Bogdán 6.a

2. Berki Péter 7.b (6 gól)

3. Bódig Bence 5.b (5 gól)

4.Farkas Máté 6. b

5.Grallert Máté 5.a (3 gól)

6.Haskó Márk 5.a   (1 gól)

7.Nahaj Norbert 6.a (1 gól)

8.Porkoláb Bence 6.b (5 gól)

Testnevelő: Demjén Zoltán

Az eredményhirdetésre mindkét alkalommal az aulában került sor, ahol a támogatásnak köszönhetően, minden csapatnak tudtunk valamilyen ajándékot adni. (Oklevél, érmek, serlegek, csokoládé). A csapatokon kívül apró ajándékot kapott a gólkirály illetve minden csapatból az edző által javasolt legjobb játékos.

Köszönet Dr. Kiss János alpolgármester úrnak, területünk önkormányzati képviselőjének, valamint a Miskolc Város Sportjáért közalapítvány képviselőinek, a támogatásáért.

Ennek köszönhetően az érmeken, serlegeken kívül minden résztvevő apró ajándékot kapott, a mérkőzések között a csapatok tagjait és a testnevelő kollégákat szendviccsel, süteménnyel és üdítővel vendégül tudtuk látni.