ÍRÁSBELI DOLGOZATOK MEGTEKINTÉSE

on .

Kedves Érettségizők!

Mint azt az írásbeli vizsgákon jeleztük, május 28-29-én (csütörtökön illetve pénteken) van lehetőség a kijavított írásbeli érettségi dolgozatok megtekintésére.

Hogy elkerüljük a tömeges megjelenést, és a hosszasabb várakozást, egy pontos beosztást készítettünk, amit az eKréta üzenetében elküldtünk. Kérjük, vegyétek figyelembe az előírt időpontot, és mind az ideutazás, mind az iskolában tartózkodás alatt tartsátok be a megfelelő higiéniás szabályokat (távolságtartás, kézfertőtlenítés a portán, maszk)

Fontos tudnivalók:

  • Az összes közép-, és emelt szinten megírt dolgozatot egy helyszínen, a Fráterben tudjátok megtekinteni, máshova nem kell menni.
  • A 12.A és 12. C osztályoknak a könyvtárban, a 12.B osztálynak a titkárságon lesz a megtekintés.
  • A betekintés során fényképezési, (szükség esetén fénymásolási) lehetőséget biztosítunk, így otthon alaposan át tudjátok nézni és a megoldókulccsal össze tudjátok vetni a dolgozataitokat.
  • Esetleges eltérés esetén június 2-án (kedden) 8-16 óra között nyújthatjátok be a fellebbezést itt az iskolában. Ezzel kapcsolatosan nagyon fontos, hogy már otthon fogalmazzátok meg, és írjátok le részletesen, hogy melyik feladat, melyik része ellen, milyen észrevételt tesztek. Ezt a dokumentumot fogjuk kedden az előírt nyomtatványhoz csatolni.
  • Akinek egy tárgyból két eredménye van (közép és emelt szintű vizsgával is rendelkezik), nyilatkoznia kell, hogy melyik eredményt kéri a bizonyítványba, és melyiket ún. tanúsítványra. Ennek a döntésnek pontszámítási következménye nincs, mindkettő hivatalos eredménynek számít, amiből a számodra kedvezőbbet veszik figyelembe a felsőoktatási intézmények. Kérjük, előzetesen gondoljátok át választásotokat.
  • Végül, de nem utolsósorban, a betekintéskor mindenki rendezze könyvtári-, valamint menzatartozását. Az ingyen-tankönyvesek külön figyeljenek arra, hogy az előírt könyveket visszahozzák. A tartozásokról szintén a Krétában küldünk névre szóló kimutatást. A hittankönyveket mindenkinek vissza kell hoznia!