TANÉVNYITÓ

on .

Az idén első alkalommal közös szentmisével indult a tanév. A Generali Arénában hat miskolci katolikus iskola mintegy 2000 diákja ünnepelt együtt. A szentmisét Ft. Dr Ternyák Csaba egri érsek atya az iskolák lelkipásztorai és a miskolci papság részvételével mutatta be. Szentbeszédében hangsúlyozta, hogy a keresztény közösségek tagjainak kiemelt feladata a „jó” terjesztése. Ebben fontos szerep hárul az intézmények pedagógusaira, dolgozóira és a diákságra.

A szentmise után iskolánk volt igazgatója Ft. Lóczi Tamás, sátoraljaújhelyi esperes az EKIF alelnöke osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Felhívta a figyelmet, hogy a tanév sikere az intézmény valamennyi tagjától, célkitűzéseiktől, hozzáállásuktól is nagyban függ. Fontos , hogy minden tagnak, pedagógusnak, diáknak, legyen konkrét terve, elhatározása, amit meg szeretne valósítani a közösség érdekében.

A közös évnyitó Ft. Juhász Ferenc mindszenti plébános EKIF elnök ötlete volt. Szerinte fontos, hogy a felekezeti iskolák összetartsanak, és egy közösséggé váljanak városon belül.

Holnaptól mindenki elkezdi saját területén a munkát. Biztosan támaszt nyújt ez a közösségi élmény, ami megerősít mindenkit, hogy Miskolc városában is számíthatunk egymás ötleteire támogatására.

A közös tanévnyitóból hagyományt szeretnének teremteni a miskolci római katolikus iskolák, így  terv szerint a jövő tanévet is hasonló keretek között fogják majd megnyitni.

 

DSC04419 COLLAGE