Ügyfélfogadás a nyári szünetben: minden szerdán 8:00 - 12:00-ig

 

Iskolánk védőszentjének, Magyarok Nagyasszonyának ünnepe

on .

Iskolánk védőszentjének, Magyarok Nagyasszonyának ünnepét idén is tanítás nélküli lelki nappal ünnepeltük. A lelki nap a 2020-as Budapesti Eukarisztikus Világkongresszusra való készület jegyében, az Oltáriszentségben köztünk maradt Krisztus imádására épült.

A kisgimnazistáknak ezen a napon játékos akadályverseny során kellett megkeresniük tantermekben elrejtett mozaikképeket, amikből a NEK logóját tudták összeállítani. A játék után megismerkedtek a logó alkotóelemeinek mondanivalójával. Ezután Mária kegyhelyek képeit gyűjtötték össze szintén játékos formában. A párhuzamos csoportok ez idő alatt két római (Mindszenti, Minorita) és egy görögkatolikus (Búza téri) templomba mentek, ahol a plébános atyák az Oltáriszentség tiszteletére használt eszközöket, liturgikus ruhákat mutatták be, adták kezükbe a gyerekeknek. Végül az aulában szentmisével zárult a nap.

A nagygimnazisták Homrogdra utaztak, hiszen itt található az országban egyetlen Krisztus Teste és Vére tiszteletére szentelt templom. Három helyszínen zajlottak párhuzamosan a programok forgószínpad-szerűen: a templomban ifjúsági szentségimádás és dicsőítés volt; a helyi iskola tornatermében Bakos Tamás atya tanúságtételét hallgatták nagy figyelemmel a fiatalok; az udvaron pedig kiscsoportokban a reggel kiosztott bibliai mondat alapján bennük felmerült gondolatok megosztására került sor. A programot szentmise zárta minden diák közös részvételével. Külön szeretném megköszönni az iskola gitáros csapata tagjainak, hogy diákként komoly szolgálatot teljesítettek az Úrnak és társaiknak ezen a szép napon.

 

DSC03467 COLLAGE