Szász Dorottya a Don Carlosban

on .

Szász Dorottya (10.a), iskolánk tanulója februártól a Miskolci Nemzeti Színház Don Carlos című operájában lép színpadra, mivel a darabba kórustagokat kerestek és kiválasztásra került. Azért is nagy lehetőség számára a mostani szereplés, mert később operaénekesnő szeretne lenni.

Sok sikert kívánunk!

Dorottya

Rakaczki Bence emlékdíj 2020.

on .

A Rakaczki Bence emlékdíj 2020. évi díjazottjai: 

Lóczi Tamás 12.B
Papp Bernadett 12.B
Vereczkei Zalán 12.A

 

IMG 20200202 155434 COLLAGE

A miskolci mentőállomáson jártunk

on .

A 10. C osztállyal lehetőségünk volt egy nagyon hasznos tanulmányi kiránduláson részt venni a miskolci mentőállomáson, ahol rengeteg, az életben hasznosítható tudásra tehettünk szert.

Összesen három helyszínen voltunk, mindegyiken más és más dologról meséltek nekünk. Az első helyen bemehettünk az „irányító szobába”, ahol megmutatták nekünk az egyes irányító csoportokat, valamint az is kiderült, hogy a magyar mentőszolgálatnak van egy nagyon praktikus applikációja, az ÉletMentő.


A következő helyszínen Tóth Tamás mentőtiszt oktatott minket a mentőautók típusairól, és azok felszereléseiről, mint például a defibrillátor és az ÉKG monitor. Kiderült, hogy az utóbbiak középületekben is megtalálhatóak vészhelyzet esetére. Az utolsó helyszínen pedig Fazekas István, a miskolci állomás vezetője mutatta meg nekünk az újraélesztés technikáját.


Én személy szerint igazán élveztem ezt a kis túrát, és rendkívül hasznosnak is tartottam, mivel többen tervezünk jogosítványt szerezni a jövőben.

Szabados Bence, 10.C osztályos tanuló

073856 COLLAGE

A "bogaras" lány

on .

Hegyi Flóra 12.A osztályos tanulónk különleges hobbijáról készült riportfilm, melyet 2020.01.25-én 18.30 órától mutat be a Miskolc TV.

Minden érdeklődőnek Szeretettel ajánlom!

osztályfőnöke Szegediné Polner Mária tanárnő

IMG 20191225 141948

HEGEDŰS A HÁZTETŐN – SZÍNÉSZ A FRÁTERBEN

on .

Iskolánk vendége volt a nagysikerű musical főszereplője, Görög László, Jászai Mari-díjas színművész. Színházi beavató előadás keretében gondolta végig a darab fontosabb gondolatait, üzenetét: hagyomány és modernizálódás, állandóság és változás kettős dinamikáját, örök harcát. Közben megismerhettek néhány kulisszatitkot is iskolánk diákjai.

Köszönjük a Miskolci Nemzeti Színház által nyújtott lehetőséget és együttműködést!

Szeitzné Viski Erika szaktanár

 

hegedus a haztaton

TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGÁRÓL

on .

A központi írásbeli vizsga időpontja: 2020. január 18. (szombat) 10 óra. 

Gyülekező:  9.30-ig, az iskola aulájában

 Minden diák hozzon magával:

- személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolvány vagy személyi igazolvány). 

- íróeszközt

- szerkesztési eszközöket  (vonalzó, körző, szögmérő)  

A csatolmányban tájékoztatást adunk a további teendőkről.

Mindenkit szeretettel várunk és  sok sikert kívánunk!

Alapítványi bál 2020.

on .

Tisztelt Szülők!

Tisztelettel és szeretettel hívjuk Önöket ebben a tanévben is a Fráter György Katolikus Gimnázium alapítványi báljára, 2020. február 22-én. A korábbi évekhez hasonlóan igényes kikapcsolódást igyekszik nyújtani intézményünk, emellett azonban az is fontos, hogy a részvételükkel valamint pártolójegy vásárlásával iskolánk alapítványát támogatják. Kérjük Önöket, jöjjenek el minél többen, hiszen ez kiváló találkozási lehetőség a szülőknek és tanároknak, sőt az este folyamán ízelítőt kapnak abból is, milyen sok tehetséges gyermek van Gimnáziumunkban.

A jegyek árusítása január folyamán kezdődik majd, amit az osztályfőnökök jelezni fognak az Önök számára.