TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGÁRÓL

on .

A központi írásbeli vizsga időpontja: 2020. január 18. (szombat) 10 óra. 

Gyülekező:  9.30-ig, az iskola aulájában

 Minden diák hozzon magával:

- személyazonosításra alkalmas igazolványt (diákigazolvány vagy személyi igazolvány). 

- íróeszközt

- szerkesztési eszközöket  (vonalzó, körző, szögmérő)  

A csatolmányban tájékoztatást adunk a további teendőkről.

Mindenkit szeretettel várunk és  sok sikert kívánunk!

Alapítványi bál 2020.

on .

Tisztelt Szülők!

Tisztelettel és szeretettel hívjuk Önöket ebben a tanévben is a Fráter György Katolikus Gimnázium alapítványi báljára, 2020. február 22-én. A korábbi évekhez hasonlóan igényes kikapcsolódást igyekszik nyújtani intézményünk, emellett azonban az is fontos, hogy a részvételükkel valamint pártolójegy vásárlásával iskolánk alapítványát támogatják. Kérjük Önöket, jöjjenek el minél többen, hiszen ez kiváló találkozási lehetőség a szülőknek és tanároknak, sőt az este folyamán ízelítőt kapnak abból is, milyen sok tehetséges gyermek van Gimnáziumunkban.

A jegyek árusítása január folyamán kezdődik majd, amit az osztályfőnökök jelezni fognak az Önök számára.

Tehetséggondozó foglalkozás

on .

2020-as évben az első  TEHETSÉGGONDOZÓ FOGLALKOZÁS

2020. január 11-én, szombaton lesz megtartva a szokott rend szerint.


Karácsonyi műsor a Görögkatolikus Székesegyházban

on .

Karácsonyi műsor a Görögkatolikus Székesegyházban, melyet gimnáziumunk diákjai adtak elő. Az előadás egy francia szerző tollából származik, aki egy fiktív történet mesél el arról, hogyan próbálták angyalok segíteni a Szent Család életét.
A felkészítő tanár Németh Gergely tanár úr volt.

81483069 3000970523248619 1614774146992963584 o81998052 3000970679915270 4832077033951461376 o

VÁROSI ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS

on .

Nagy megtiszteltetés volt a Fráter Schola Viridis számára, hogy énekelhettek decemberben az utolsó városi gyertyagyújtáson a Szent István téri ünnepségen, ahol Gubala Róbert Atya és Veres Pál polgármester úr beszéde emelte az alkalom fényét.

 

advent 4. gyertya 20191222bl web 040

Karácsonyi bazár 2019.

on .

Karácsonyi bazárt rendeztünk az ügyes, aktív diákok munkáiból, és a kedves szülőkmézeseiből. Köszönet mindezért, és az eredményes, lelkes árusításért.

 

IMG 20191219 155138 COLLAGE

Elektronikus ügyintézés

on .

Gimnáziumunk, 2020. januártól tesztüzemmódban bizonyos ügytípusokra (tanulmányi kérelmek, igazolások, üzenetek) bevezeti az elektronikus ügyintézést a gondviselők számára. Kérjük, hogy  -  a rendszer minél sokoldalúbb kipróbálása érdekében - ügyeik intézésére lehetőség szerint ezt a módot vegyék igénybe.

A csatolmányban olvashatók a használattal kapcsolatos tudnivalók.

Csatolmányok:
Download this file (e-ügyintézés bevezetése.pdf)e-ügyintézés bevezetése.pdf462 kB

Adventi lelkinap 2019.

on .

December 11-én tartottuk adventi lelkinapunkat. A hétköznapok forgatagában egy rövid időre megálltunk, igyekeztünk szívünket, lelkünket lecsendesíteni. A napot Gubala Róbert atya irányításával egy közös elmélkedéssel indítottuk, majd minden osztályt más-más előadó segített tovább az ünnepre való lelki készületben: diameditációval, interaktív foglalkozásokkal, rendhagyó lelkiismertvizsgálattal, padlóképes foglalkozással, érzékenyítő foglalkozással, valamint Krisztus születésének helyére, a Szentföldre való lelki zarándoklattal készítettük a szívünket Jézus Krisztus születésének ünnepére. Lelkinapunk csúcspontja a közös szentmise volt, melyet Gubala Róbert atya és Kovács József atya celebráltak, zenei szolgálatot a Fráter kórus teljesített.

A 12. évfolyamos diákjaink ezen a napon Resh András atya vezetésével zarándoklaton vettek részt Egerben.

Köszönjük vendégeinek a segítő közreműködésüket:

Csomós József 

Debreczeni Zoltán

Devera Erzsébet

Duszáné Márton Mónika

Horváth Zsolt

Hunor testvér

Konkolyné Sallai Enikő

Nagy Nádor

Tiszlavics Csaba igazgató, valamint a prügyi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói

Hálásan köszönjük iskolánk minden pedagógusának, dolgozójának, valamint a Fráter kórusnak, hogy munkájukkal, szolgálatukkal hozzájárultak mindannyiunk adventi készületéhez.

001 DSC06632 COLLAGE

A francia filmek bűvöletében …

on .

December 2-án, a Francia Filmhét keretében, a 9-10-11-12. évfolyamok franciául tanuló diákjai Kóródy Judit tanárnő és Csabai Ágnes tanárnő szervezésében megnézték a Yao utazása című francia filmet a Művészetek Házában. Lenyűgöző afrikai tájakat láthattunk a háttérben, egy nagyon megható és emberi történettel, amelyben mély barátság alakul ki egy gazdag sztár és egy érte rajongó szegény gyerek között, és kiderül mi az igazi boldogság és hol is lehet rálelni. Ajánljuk mindenki figyelmébe! Vive le cinéma français! :-)

yao 02

yao 01

yao 03