Ügyfélfogadás a nyári szünetben: minden szerdán 8:00 - 12:00-ig

 

Érettségi 2019. május-június

on .

A héten befejeződtek a szóbeli érettségi vizsgák. Mindhárom osztályunk tanulói közép - és emelt szinten is szép eredményeket értek el.

Gratulálunk és reméljük, hogy a megszerzett pontszám minél több diák esetében elegendő a megcélzott felsőoktatási intézménybe való bejutáshoz.

 

Eredmények:

12. A -  Átlag: 4,54 (79,28%)

12. B-  Átlag: 4,59  (79,38%)

12.C  Átlag: 4,4    (74,04%)

A 11. évfolyamból minden osztályból sokan jelentkeztek egy vagy két tárgyból  előrehozott érettségi vizsgára: ( Angol nyelv, német nyelv informatika)

Átlag: 4,85 (88,43%)

Egyenpóló, egyenruha

on .

Egyenpóló, nyakkendő, testnevelés órára póló: (30) 743-6859

Lányok egyenruha: (30) 536-8931

IDEGEN NYELVI MÉRÉS EREDMÉNYEK ( 6+ 8. oszt)

on .

Kedves diákok, tisztelt szülők!

 Az Oktatási Hivatal minden évben idegen nyelvi mérést szervez 6. és 8. évfolyamos tanulók számára angol és német nyelvből.  Az idegen nyelvi mérés célja a használható nyelvtudás mérése. Ezért a mérés feladatainak középpontjában a nyelvi jelentés áll; a feladatok a valós nyelvhasználathoz hasonló helyzetek elé állítják a diákokat.   A feladatsorokban felhasznált szövegek autentikus, autentikushoz közeli vagy autentikus forrásból adaptált szövegek. A feladatok témakörei figyelembe veszik az életkori sajátosságokat. 
 A mérés 6. évfolyamon a KER szerinti A1‐es, 8. évfolyamon a KER szerinti A2‐es nyelvi szintet méri. Azidegen nyelvi méréstesztfüzetei két részből állnak: olvasottszöveg értését és hallottszöveg értését mérő feladatokból.  
 
Gyermekük eredményéről a mellékelt táblázatból, a kiosztott kódok alapján tájékozódhatnak.

HITTANTÁBOR- SARUDON

on .

 

Hittantábor- Sarudon

 

Én, és a többiek is, nagyon vártuk már, hogy a vizsga után kikapcsolódjunk egy kicsit. Mikor megérkeztünk Sarudra, a táborba, nagyon  kedvesen fogadtak és egy nagyon szép szállást adtak át nekünk, ahol szabad foglalkozás alatt játszhattunk, sportolhattunk és szórakozhattunk együtt.

Ezután a velünk érkező tanárok tartottak beszélgetést és csoportos játékokat. Ezt nemcsak az elsőnap, hanem a többi nap is megismételték.

Eleinte nem kapcsolódott be csak néhányunk aktívan,  de utána egyre többen. Eleinte csapatokra voltunk  szétszabdalva, de végül a kirándulás végére egy csoport, egy közösség, egy  osztály lehettünk.

Emellett az egyik álmunk az volt, hogy körbe biciklizzük a Tisza-tavat, vagy legalábbis egy részét. Miután ez sikerült, mindannyian büszkék voltunk magukra, hogy teljesítettük  ezt a távolságot /70km/.

Én úgy gondolom, hogy a fő célunk sikerült, mert végül egy közösséggé váltunk. Elfelejthettük ez idő alatt az iskolát  és a számonkéréseket, a hittan tanáraink által közelebb kerülhettünk az Istenhez, és együtt eltöltöttünk egy csodálatos, élményekkel gazdag kirándulást.

 Ritter Tünde 8. A

IMG 0510

(a képre kattintva galéria nyílik)

Térítésmentes tankönyvek visszaszedése

on .

Kedves Diákok!

A csatolt táblázatban látható, hogy az  5.-6.-7.-8.-9. évfolyam tanulóitól mely könyveket várunk vissza, és melyik időpontban történik a tankönyvek visszaszedése. Kérünk mindenkit, hogy a kijelölt órában az osztálytermében várakozzon, ott történik meg a könyvek pecsételése, és a leadás adminisztrációja.

A 10.-11. évfolyam ingyenesei bármelyik szünetben leadhatják könyveiket a könyvtárban. 

(Csak személyesen Rita néninek!!)

EGY TANÁR AKARVA-AKARATLANUL IS FORMÁL

on .

Gyerekkorában sok kedves tanára volt, talán ezért is választotta ezt a pályát. Dr. Gergelyné Dr. Kemény Katalin pedagógusi és kutatási munkáját, keresztény értékrendű tevékenységét ismerték el idén Pedagógiai díjjal.

gergelyne kemeny katalin 2

A teljes cikk itt olvasható.